Január 25-én, szombaton kb. 60 vendég előtt Gyerekek az Egységért művészeti estet tartottunk Szegeden. Különböző talentumainkat közösbe téve a római gen 3 kongresszusra és egyéb utazásainkra gyűjtöttünk pénzt. Elmondhatjuk, hogy szépen sikerült, a fellépők nagyon készültek, és persze izgultak, de lelkesek voltak.

Hegedű 20140125
Szőke József fotója

A próbák során nagyon klassz volt a felépült kapcsolat a kisebbek és nagyobbak, fiúk és lányok, szülők és gyerekek, segítők között. A bevétel nem lett sok, de amiért leginkább megérte ez az est, hogy fejlődött és mélyült a kapcsolat közöttünk, és megvalósult az az együtt munkálkodás, ahova mindenki beleadhatta talentumát, ötleteit egy közös célért.

„Először süti sütésre gondoltunk, de azt már sokszor csináltuk, így eszünkbe jutott, hogy sokan zenélnek köztünk, és ezúttal tarthatnánk egy előadóestet, aminek bevételét fordíthatnánk az utazásunkra” – meséli Kinga, aki hárfajátékával és hangjával is gazdagította az est repertoárját. Elhívta egy barátnőjét is, együtt énekeltek.

Az egyik fiatal azt mondta, hogy alig várt már egy ilyen alkalmat, ahol valamit tehet a genekért, és ezt a napját teljesen nekik szánta. Valóban nagy gondoskodással és szeretettel hangosította a termet egy felnőtt támogatásával.

Az est végén Varjasi Gyula, zenetanár jellemezte az előadókat röviden: ez méltó és szintén szeretetteljes lezárása volt a koncertnek.