Az emberek szépen lassan beszállingóztak a Bánvölgyi Ifjúsági Táborba, a tábor idei helyszínére, ahol már a lelkes előkészítő csapat várta őket. Miután beregisztráltak és elfoglalták szállásukat, útjára indult egy nagy beszélgetés közöttük. Ismerkedős játék keretében el kellett foglalniuk a helyüket Magyarország térképén, ki-ki ahonnan jött. Nagyon tetszett a fiataloknak ez a féle móka, következett a vacsora, aztán a program szerint bátorságpróba lett volna, de Isten megkeverte a lapokat egy kis esővel. Számháború következett; aki ebben nem akart részt venni, társasozhatott. Esti zárásként énekeltünk és imádkoztunk. Aztán szépen lassan elhalkult a tábor.

Másnap reggel korán keltek a táborlakók; meghallgathattuk Topál Dani tapasztalatát, melyben a következőket mondta: első tábora előtt nagyon izgult, félt a magánytól, hogy senki nem fog vele foglalkozni. Szerencsére ezt a félelmét a táborlakók, köztük főként Fábri Peti megdöntötte, mikor focizni hívta a többiekkel. Dani mostanra építő tagja a Teens4Unity táboroknak, és ő fogadja be a félénk embereket. 😀

A tábor lakóin érezni lehetett az izgalmat és a várakozást, hiszen tudták, egy csodás, de egyben fárasztó nap elé néznek. Indításnak énekeltek, lelkileg és fizikailag felkészültek a kimerítő túrára. Kétféle úton lehetett elindulni: voltak, akik a könnyebb, míg voltak, akik a nehezebb túrát választották. A cél közös volt: feljutni a több mint 700 m-en lévő Bálványos-Völgybe, ahol mise, utána finom ebéd várta a fáradt tömeget. A jól lakott tömeg még heverészett kicsit a fűben mielőtt visszaindult volna a táborba. Ahogy ereszkedtek le a lejtőkön, vígan beszélgettek, nevettek, volt idő, hogy jobban megismerjék egymást. Miután beértek a helyszínre, elmentek röplabdázni és focizni. Fáradtan, de éhesen ültek le a vacsora asztalhoz. Az étkezés után csoportbeszélgetések következtek; mindenki elmondhatta, hogy érezte magát aznap, kivel ismerkedett meg.

Következett a várva várt táncház, a repertoárban volt cha-cha, salsa, ír, rocky stb. A táncházat követően került sor az esti zárásra. Mindenki elcsendesedett, és azokban a percekben megköszönhette napját Istennek. A táborlakók ismét egy sikeres és tartalmas napot zártak. Annak reményében feküdtek le, hogy a holnapi nap is ilyen jól fog telni.

Bőjthe Máté / Győri Bea

2013. augusztus 15.