2015. augusztus 9. és 14. között került megrendezésre a magyarországi Gyerekek az Egységért Mozgalom éves nyári tábora Csobánkán – nem messze a fővárostól -, melynek címe:
Link In! Kapcsolódj be!

Felnőttek és fiatalok együtt szerveztük ezt az eseményt. Sokan jöttünk az ország minden részéből. Sőt! idén külföldi résztvevők is érkeztek Németországból, Fehéroroszországból, Olaszországból és Argentínából. image001A tábor során sok találkozásra volt lehetőség, nemcsak egymással, hanem önmagunkkal és Istennel is. A résztvevők rengeteg élménnyel gazdagodtak a programok során (közös sportolás, kirándulás, éneklés, tánc, játék, beszélgetések, műhelyek, munka stb.), az őket ért benyomások közül néhányat megosztottak velünk:

Miért érdemes évről évre eljönni ebbe a táborba?

Julcsi: „Azért érdemes eljönni, mert jók a programok, mindenki nagyon befogadó és kedves a másikkal, éli az aranyszabályt, továbbá mivel már kialakult egy közösség, amely folyamatosan gazdagodik az újakkal, illetve évről évre tovább épül általunk a találkozások során.”

Mit vártál ettől a tábortól?image002

Ditti: „Az érdekes, nekünk való, elgondolkodtató, hazavihető témákat és gondolatokat, a közösséget, egy befogadó társaságot, melyben különösen könnyű barátokat találni.”

Mivel lettél gazdagabb a tábor során?

Lívia: „A tábor minden évben felfrissülést jelent számomra és utána pozitívabban nézek a körülöttem lévő világra. Sok új barátot is szereztem, különösen tetszett, hogy nem csak Magyarországról, hanem külföldről is érkeztek. Remélem az elkövetkezendőkben is így lesz.”

image003Mi volt az az élmény, amely a legjobban összehozta a csoportodat?

Arisztid: „Talán a túra közbeni csoportbeszélgetés, mivel nem a témáról beszélgettünk, hanem arra használtuk ki a fennálló időt, hogy jobban megismerjük egymást.”

Eljössz a táborba jövőre is? Miért?

Szandi: „Szívesen megyek jövőre is. Nagyon jó volt a társaság, és nagyon jól éreztem magam attól függetlenül, hogy először senkit sem ismertem.”

image004Néhány további visszajelzés a tábor utáni névtelen kérdőívre adott válaszok közül:

A programok közül mi tetszett a legjobban és miért?

    „Nagyon sok szép élményem volt, de a legszebbek mindig a beszélgetések. Nem feltétlenül a csoportbeszélgetések, az egyéniek is! Meg persze az új kapcsolatoknak is nagyon-nagyon örülök 🙂 És nagyon jó érzés volt látni, hogy a barátnőm, akit hoztam, jól beilleszkedett, befogadták, és sok új barátja lett. Továbbá valami megmozdult benne Isten felé. Szerintem ez volt a legeslegjobb élményem, hogy valami pluszt vitt az ő életébe is ez a tábor!”

Milyen „utóhatást” fejtett ki a tábor a te életedben?image005

„Ilyenkor mindig egy hétig nagyon jól viselkedem itthon, és rendes vagyok másokkal. De a legnagyobb utóhatás az, hogy nagyon közvetlen vagyok mindenkivel, mert megszoktam a tábor légkörét. És ez nem mindig jó, néha vannak belőle kínos helyzeteim…”

A táborról készült képek és a beszámolók megtekinthetőek a Facebookon (hashtag:#LinkIn2015!). A tábor nem ért azonban véget augusztus 14-én, a résztvevők közül sokan összegyűltünk az AfterParty-n, ahol újra láthattuk egymást, továbbá folyamatban van az év közbeni Teens4Unity-klubok szervezése, ahol kéthavi rendszerességgel találkozhatunk. Ezen kívül mindenkit nagyon várunk jövő évi táborunkba!

Frivaldszky Lóci