Kedves Mindannyiótok 🙂 !

Vélhetően sokatok előtt már nem titok, hogy most hétvégén, 2020. május 3-án lesz az idei Run4Unity! Aki esetleg még nem hallott arról, hogy ez mégis mi fán terem, íme dióhéjban: szerte a világon, számos időzóna még számosabb országában lelki- és sporttevékenységekkel hívjuk fel a világ figyelmét a béke fontosságára a Gyerekek az egységért mozgalom szervezésében, egy megadott napon május elseje táján délelőtt 11 és dél között. Persze 11 óra a különböző időzónákban máskor van, így ahogy csodaszép bolygónk a tengelye körül perdül, úgy adjuk egymásnak az esemény stafétáját. Normál esetben mindezeknek az adott helyeken egy-egy nagy közösségi esemény teremt keretet, de minthogy most aligha élünk normális időket, ennek valami új formáját kellett kieszelnünk.

A tény megkerülhetetlen: nem jöhetünk össze, mert veszélyes is, meg tilos is, így a dolog közösségi részét online csatornákra vagyunk kénytelenek korlátozni. Ez egyfelől szomorú, mert nem ölelgethetjük egymást szanaszét barátilag, másfelől szerencsés körülmény, mert a földrajzi kötöttségek teljes mértékben megszűnnek. Tehát ki sem kell tennünk a lábunkat a házból, hogy (legalább amennyire lehetséges) együtt legyünk. De mivelhogy az utazós részt ilyen szemérmetlenül figyelmen kívül hagyhatjuk, az időbeli kötöttségek is nagyobb szabadságot kapnak, s nem csak vasárnapi, de a teljes hosszú hétvégén átívelő programoknak lehetünk részesei.

Ím’ a részletek:

1. Menj el futni, biciklizni sportolni 2020. május 1 és 7 között (az Egyesült világ hete alatt), jelentkezz ezen a felületen majd küldd el e-mailben, vagy töltsd fel a Facebook eseményre a fotódat vagy a mobil alkalmazásod által generált aktivitás tracking térképet és cserébe postán elküldünk majd neked egy Run4Unity karkötőt és emléklapot.
 
2. Vegyél részt a közös Zoom találkozásunkon 2020. május 3-án 10:45 és 12:15 között, amikor is átvesszük a virtuális stafétát, majd délben egy közös ima után a békéért, továbbadjuk a stafétát a következő időzónának. Ez óra alatt lesz majd online táncház, beszélgetés és sok régi barátot viszontláthatunk majd a képernyőn 🙂 
Elég belépned majd az itt található linkre: http://www.teens4unity.hu/run4unity/
 
3. #InTimeForPeace Web Event-hez csatlakozhatsz 2020. május 2-án 12 órakor ezen a linken