2016-R4U-Presentation-HUv5-p2

2016. május 1.-én lesz az Eisenstadt – Sopron nemzetközi futóverseny és sportnap, melyben a népek közötti béke és testvériség jegyében részt vállal a „Gyerekek az Egységért” helyi csoportja.

Jelentkezés ITT

Az eseményben a világméretű Run4Unity stafétához kapcsolódnak, mely május 8-án lesz a Föld minden időzónájában.

Az alábbi összeállítás az idei Run4unity kezdeményezéseit foglalja össze.

 


2016-R4U-Presentation-HUv5-p3 A Run4Unity részeként a föld számos pontján, sportrendezvények, szolidaritási akciók és civil kezdeményezések indulnak olyan helyeken, ahol jelen van a magány, a szegénység és a kirekesztés. Az eseményekbe a sport-, kulturális-, vallási- és társadalmi élet ismert személyiségei is bekapcsolódnak.

A stafétabot átadása az egyik időzónából a másikba lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást és erősítsék kapcsolataikat.

A run4unity célja, hogy megtapasztaljuk a békét és az emberiség családjának egységét legalább ezen a napon. Ennek eléréséhez emlékeztetni szeretnénk mindenkit az aranyszabályra, mint eszközre.

2016-R4U-Presentation-HUv5-p4AZ ARANYSZABÁLY

„Tedd azt másokkal, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek!”

Az aranyszabály egy etikai alapelv, -a kölcsönösség etikája- mely jelen van szinte minden kultúrában és vallásban. Ez egy egyszerű és mélyreható szabályzat, amit szeretnénk gyakorlatra váltani minden nap, hogy ott ahol élünk, a béke építői legyünk.

2016-R4U-Presentation-HUv5-p5

A # jel a BÉKÉÉRT

Adjuk tovább, hogy elköteleztük magunkat a testvériség és a béke mellett. Posztoljunk egy fotót valamelyik közösségi oldalon, és jelöljük meg ezzel a hashtaggel: #4peace

2016-R4U-Presentation-HUv5-p6A fotón formázz a barátaiddal kettős-keresztet, melynek jelentése: „# for peace” azaz „# a békéért”.

 

 

2016-R4U-Presentation-HUv5-p7

KULTÚRÁK KAPCSOLATA

Út a béke felé

Azt látjuk a környezetünkben, hogy minden nyelvi és kulturális korlát ellenére, az aranyszabály élésével, megvalósulhat a testvériség. Társadalmunk tele van kihívásokkal: a párbeszéd hiánya, diszkrimináció, egyenlőtlenség, korrupció, a társadalom széttagoltsága és a menekültek, bevándorlók elszigetelődése, csak néhány példa.

Amikor a másik személy kultúráját befogadjuk és ajándékként adjuk neki a sajátunkat, akkor képessé válunk felfedezni a béke magvait egymás kultúrájában. Szeretnénk meghívni mindenkit, hogy éljen így, aktív polgárként egy olyan világért, mely az igazságos, testvéri és békés jövő útján halad.

 

A sport támogatja a hiteles értékek megosztását mind a gyermekek, mind pedig a fiatalok között. Segíti a társadalmat feszítő problémák feloldását, hiszen ha részt veszünk egy játékban, egy sporttevékenységben, egy versenyen, vagy csapatmunkában, akkor is hasonló problémák játszódnak le közöttünk.

2016-R4U-Presentation-HUv5-p8Résztvevőként ösztönzést kapunk, hogy kialakítsuk a fair play attitüdjét, a kölcsönös elfogadás és segítség jegyében folytatott kommunikációt és interakciót, megtanuljuk figyelni és meghallgatni egymást. Úgy tudunk őszinték lenni, hogy közben ragaszkodunk a játékszabályokhoz és bocsánatot kérünk, ha hibázunk, stb.

Ez a játék közben és sporttevékenység alatt felfedezett életstílus késztetést ad arra, hogy hasonló elköteleződéssel éljük a hétköznapi életünket, annak reményben, hogy egy békén és együttműködésen alapuló társadalmat építsünk.

 

2016-R4U-Presentation-HUv5-p9Nyaranta nemzetközi tábort szervezünk, 13-18 éves fiatalok részére. Közös játékok, sport, tánc, zene, fórumok és workshopok segítségével megismerjük egymás kultúráját és megéljük a párbeszédre és az aranyszabályra épülő közösséget. Az idei tábor augusztus 6-12 között lesz, a Bükkben. Ha érdekelnek a részletek és szeretnél kapcsolatban maradni velünk, kövesd a: fb.com/teens4unity.hu oldalunkat, vagy szkenneld be ezt a QR-kódot!

 

 

Az összeállítás letölthető PDF formátumban: 2016-R4U-Presentation-HUv5