#run4unity-logo

2015. május 3-án,minden időzónában 11:00 es 12:00 között ismét megrendezték a  Világstaféta-futás: hogy hangot adjon az a népek közötti béke és egység előmozdításért való elköteleződésünknek.

Ez évben a Run4Unity kapcsán a kisebb közösségeknek és csoportoknak egy nagyszerű lehetőség nyílott, hogy bekapcsolódjanak ebbe a földet körbeölelő eseménybe. Nem kellett egy nagyobb rendezvényre elmenniük, elég volt a saját környezetükben, kisvárosukban összejönniük, és a tevékenységükről készült képeiket megosztaniuk Facebookon, Twiteren és egyéb közösségi hálón, megosztaniuk a „#run4unity”  címke segítségével, és maga a közösségi háló technikája összehozta ezeket a képeket az esemény honlapjára. Ilyen módon a képek és üzenetek segítségével mindannyian egy világméretű közösség részének érezhették magukat. 

1-IMG_7446Budapesten a Gellérthegyen tizenévesek egy kis csoportja is bekapcsolódott a Run4Unityba. A város panorámájában készült fényképüket azonnal megosztották a Facebookon, és déli 12 órakor együtt mondták el azt az imát, ami az esemény legfőbb vágyát fogalmazza, meg.

7-IMG_7459  4-IMG_7452

 

 ima-bekeertGyakran, mikor elárasztanak a háborúkról és terrorizmusról szóló hírek, rémültnek és tehetetlennek érezzük magunkat a sok ártatatlan áldozat fájdalmát látva.

A Run4unity, mely egy hatalmas világméretű stafétában egyesít minket, a béke és az egység kultúráját szeretné előmozdítani.

Mindenkit arra hívunk, hogy imádkozzon velünk, vagy tartson egy rövid csöndet a békéért, hogy az megvalósuljon a föld minden országában.

 

Isten, aki a föld minden népének Atyja vagy, hálát adunk neked mindazokért az emberekért, akik a legkülönbözőbb helyeken a béke mellett döntenek és dolgoznak annak megvalósításáért. Világosítsd meg őket és segítsd munkájukban, hogy minden nemzetben megvalósulhasson a tartós béke. Vigasztald meg azokat, akik szenvednek a gonoszság, a társadalmi igazságtalanság, a szegénység, az éhezés és az erőszak miatt.

Viseld gondját és kísérd el a menekülteket, akiknek el kell hagyniuk az otthonukat.

Győzd meg a fegyvergyártásból meggazdagodó embereket, hogy zárják be halál-gyáraikat. Adj bátor politikusokat, akik elkötelezetten készek a dialógus, az igazság és a testvériség útjára lépni.

 

Ma az Aranyszabály nemzetközi napja van. Ez a rövid mondat, mely megtalálható minden nagyobb vallás szent könyvében, annyira értékes, hogy évezredek óta „aranynak” nevezik. Ez a szabály, mely összeköt bennünket, különféle valláshoz tartozó fiatalokat és ami jelen van minden jóakaratú ember szívében, így szól:

 

„TEDD AZT MÁSOKNAK, AMIT SZERETNÉL, HOGY NEKED IS TEGYENEK”.

 

Isten, mi Atyánk, segíts minket, hogy az Aranyszabály gyakorlattá váltásával mindennap a béke előmozdítói lehessünk a környezetünkben: otthon, az iskolában, a társaink között, a lakónegyedünkben, mindenütt!

Tegyél minket a béke követeivé! Vésd szívünkbe az Aranyszabályt, hogy életünk minden napján az vezesse lépteinket!

 

Rövid változat:

Együtt sok ezer gyerekkel, fiatallal és felnőttel a világ minden országából, kérjük a békét a föld minden népe számára, különösen… (az országok felsorolása) és bárhová ahol erőszak, vagy igazságtalanság uralkodik.

Mindent megteszünk, hogy az Aranyszabály szerint éljünk: „Tedd azt másoknak, amit szeretnél, hogy neked is tegyenek”, hogy ezáltal békét vigyünk oda, ahol élünk és egy egységesebb világot építsünk.