2011. február 19.

Izgalmas dolog más bőrébe bújni egy kis időre! Ezt az élményt éltük át Szegeden a Teens4Unity jelmezbálon, hiszen régi-új ismerőseinket ismerhettük fel egy-egy jelmez mögött. Egy-egy film szereplőjével azonosulhattunk egy-két órában, és mulatthattunk a jól sikerült jelmezeken.

Ötletekben nem volt hiány! Jól megfért együtt Indiana Johns és Karib tenger fő kalóza.  Ez utóbbiból még kettő is akadt.

Láttunk jeleneteket a legújabb filmekből is. Egy pillanatra megelevenedett az „Eredet” című film álomjelenete is Edit Piaf zenéjének dallamára.

Nem kis meglepetést hozott a „Tenger” nevű jelmez, hiszen neki főszerep jutott  a „Titanic” című filmben.

Nézzük együtt a szereplőket, ki-ki ráismerhet egy-egy ismerősre!

Jack Sparrow kapitány és Indiana Jones Cézár kihalgatja az "Eredet" álmokat

 

 

További képek: http://www.teens4unity.hu/album/2011-02-19_Szeged_farsang/index.html#

 

[smooth=id: 34; width:600; height:600; timed:true; arrows:true; carousel:true; links:false; info:true; align:center; frames:false; delay:9000; transition:fadebg; open:true; text:Fényképek;]

 

Máté levele

Negyed 11-kor a Nyugati pályaudvar pénztáránál, izgatott tömeg várakozott. Néhányan elmentek megvenni a jegyet, addig a többiek beszélgetek. Az idő hamar eltelt, felszálltunk a vonatra. A vasút elindult Szeged felé, Cegléden felvettük a Monori követséget! JAztán robogtunk tovább, Kecskeméten felszállt Gábor barátunk. Szegeden leszálltunk a vonatról egy kis fogadóbizottság fogadott minket, Szeles Ági, Deli Eszti, Köröshegyi Isti.

Bepakoltuk a csomagokat Norbi autójába, és indultunk a plébánia felé. Útközben nagyokat beszélgetünk. Megérkezvén mindenki mindenkit üdvözölt és kezdődött a program. Béci és Csilla köszöntött minket, aztán tartottak egy kis rövid elmélkedést! Kisorsolták a városvetélkedő csapatait. Miután minden tudnivalót megtudunk a játék szabályairól, elindultunk a helyszínekre, ahol sokat megtudtunk Szögedről!  🙂

A városvetélkedő után, megtudtuk ki nyerte a versenyt. Aztán jött a jelmez verseny, amelyen mindenki egy filmhősnek öltözött be. Volt ott mindenféle szereplő Bruce-tól Rémszem Mordonig! A nyertes Rémszem Mordon lett, akit Endre alakított. A jelmezverseny után volt a tombola kisorsolása. Mindenki kapott valamilyen nyereményt! Aztán jött egy kis „stop trükk” játék. A termet hamarosan betöltötte a harsány nevetés hangja. A szituációk után következett a táncház, amelyen rocky-t,cha-cha-t,lollypop-t,salsát és Pogot táncoltunk.  11-kor a nap zárásaként jött egy mese.

Aztán énekelve elindultunk a szállások felé. Az alvó helyeket hajnali 1-kor elfoglaltuk és mindenki mély álomba merült, volt még egy-két halk csevej de azok is hamarosan elcsendesültek. Másnap megreggeliztünk és elindultunk a Dóm felé, ahol misén vettünk részt. A mise után elbarangoltunk a vasútállomásra, felszálltunk és integetünk a többieknek, félúton a lányok kupéjába elkezdődött a slágerek éneklése. Negyed 3-ra beértünk a Nyugatiba, mindenki szép lassan hazaszállingózott. Hát így ért véget a Genek Szegedi kiruccanása, mindenki jól érezte magát, és sok boldogságot vitt haza.

Sziasztok!                                                              Bőjthe Máté (Matt) 🙂