Budapest, 2010.november 20. Gen3 találkozó

Ezer köszönet a szombati gen3 találkozó mind a 16 résztvevőjének a nagyszerű együttlétért. Eléggé hangulatos és hasznos találkozó volt. Azoknak is biztosan hasznos hírt adni róla, akik most nem tudtak eljönni, bár szívesen itt lettek volna.

Péntek esti közös vacsora után (találkozós tészta minden mennyiségben) megnéztük a „Séta a múltban” című méltánytalanul kicsit ismert filmet, mely egy fiú és lány kapcsolatát írja le.

A sima szerelmes filmek közül kiemelkedik jó humorával és érzelmileg megindítóan szép történetével. Másnap közösen kielemeztünk néhány jelenetet, ami igen érdekes élmény volt. Sok olyan részlet van a filmben, melyet magunk nem fedezünk fel elsőre, de együtt kielemezve felfedezzük és megértjük annak igazi mélységét.

Szombati találkozó témáját Durst Norbi vezette be. Az év fő témájának címe: „Isten terve”. Fontos és komoly téma, hiszen keresztény mivoltunkat érinti. Az év folyamán biztosan többször visszatérünk rá, de a fő vonalát sikerült Norbinak átadni. Kérdéseivel sikerült az életünkhöz közel hoznia az egész témakört. Elég csak a táblára rajzolt ábrára emlékezni.

A nap végén több hírt is adtunk programjainkról, terveinkről. Az alábbiakban összefoglaljuk ezeket.

Mindenkinek szép adventi készülődést kívánunk!

Norbi, Pali, Endre

Képes egyveleg a találkozóról

A találkozó komolyságáról az alábbi képek sokat elárulnak. A mellékelt Chiara idézet kapcsán beszélgettünk Isten tervéről és az életszentségről. Utána jöttek az alábbi kérdések.

Mozgóképes felvételt készítettem az egyik kérdésre adott válaszokból. Nagy élmény volt visszanézni a hozzászólásokat.

A videó megtekinthető itt: 2010-11-20-gen3

 

image002image003image004image005image006image007image008 A jelen pillanat sugarán (Loppiano, 2002. jan. 17. Részlet Chiaratól)Gen3:Ezekben a napokban megértettem, hogy sokszor Isten akarata az, hogy azt a dolgot tegyem meg, ami nekem többe kerül. Észrevettem, hogy ez nem mindig könnyű, és az is igaz, ha nem teszem meg, akkor este szomorú leszek. Hogyan tudom megtenni ezt mindig, a legnehezebb pillanatokban is, ahogyan te is teszed?Chiara:

Nézd, Istennek mindnyájunkról van egy terve. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy amikor Isten téged megteremtet, arra gondolt, hogy jó lenne, ha te megtennél, bejárnál egy utat egészen addig, amíg hozzám érkezel. És te akkor jársz ezen az úton, ha Isten akaratát teszed. Olyan ez, ahogyan mi mondjuk, mint a Nap felé menni. Van a Nap, és van rengeteg sugara: ha te a saját sugaradon haladsz azzal, hogy megteszed a rád vonatkozó akaratát Istennek, akkor egyenesen felé tartasz, és ha én a saját sugaramon haladok, ami Isten rám vonatkozó akarata, akkor elérkezem a Naphoz. Mind a ketten a Naphoz érkezünk, Istenhez. Tehát mindketten megtettük a helyes utat, szentek lettünk, mint Chiara Luce. Ismered Chiara Lucét? Chiara Lucénak is volt néhány ilyen pillanata, mint a tiéd, amikor kicsi volt, de aztán összpontosított, és előre haladt mindig a saját sugarán. Azért, hogy megkönnyítse az előrehaladást, a jelen pillanatot élte azért, mert a jelenben mindig sikerül megtenni Isten akaratát, amennyiben létezik egy speciális kegyelem, amit aktuális kegyelemnek hívnak, a pillanat kegyelme. Ha te most engem hallgatsz, nem kell erőlködnöd. Miért? Mert a pillanat kegyelmét megkaptad. Ha azonban a jövő vagy a múlt problémáin jár az eszed, akkor tényleg nehézzé válik az élet. Neked azonban Isten tervét kell követned, ahogyan Chiara Luce is tette.

Ha követed Isten tervét, mi történik? Egy csodálatos dolog! Az, hogy akkor, amikor már nem leszel, mert – reméljük – a Mennyországban leszel, valamiképpen tovább fogsz élni a földön, mert fénycsóvát hagysz magad mögött. Mondok egy másik példát. Ezekben a napokban indult el az Égbe egy rendkívüli fokolarínó, Enzo. Talán néha láttad Loppianóba jönni. Ő mestermű volt! Olyan, akiről azt lehet mondani, hogy szent. Ő elment, és maga mögött hagyott egy fénycsóvát. Mit jelent ez? Például nagyon sok felvételt hagyott itt Loppianóban, amiken kifejezte a Mozgalom lelkiségét. Egyébként rá volt bízva a Mozgalom lelki része, amit olyan jól fejezett ki, hogy akkor is, ha most a Mennyországban van, folytatja a tanítást örökre itt a földön! Egy fénycsóva, ami folytatódik.

Egy dolog, ami tetszett nekem, amikor kicsi voltam, és amiért a Chiara (Klára) nevet felvettem az az, hogy Assisi Szent Klára fénycsóvát hagyott maga után, azaz évszázadokon át emlékeznek rá, és mindenki tanulja azt, hogy úgy tegyen, ahogyan ő tett. Chiara Luce is hátrahagyta életének az emlékét, a szavakat, amiket mondott, a javaslatokat, amiket tett, a bőröndöt, amit sok szeretet-tettel akart megtölteni, hogy elmenjen a Mennyországba. Mindenki emlékszik rá, elég elolvasni a könyvet, ami elmeséli az életét. Tehát te is tegyél meg mindent, hogy a jelen pillanat sugarán belül maradj, és ne térj le róla. Ha megtörténik, akkor kezdj újra.

Igen, kezdj újra: azt jelenti, hogy van egy vágás, ami később helyreáll, de te menj tovább.

Kérdések a beszélgetéshez

Mit jelent számodra adni, az „adás kultúrája”?

Mit jelent a gen3 csapatod számára az „adás kultúrája”?

Mit jelent számodra tanúságot tenni Istenről?

Hogyan tesz tanúságot a gen3 csapatod Istenről?

Milyen kapcsolatot szeretnél Istennel?

Mint gen3 csapat, van-e közös Isten-kapcsolatotok? Mit jelent ez?

Mit jelent Neked Mária Művének a családjába tartozni?

A gen3 csapatban hogyan lehet Jézust magatok között tartani?

Mennyire vagy rendezett?

Mit jelent számodra a gen3 találkozó, rendszeresen eljutsz-e oda?

Mennyire érzed kötelességednek a tanulást?

Mennyire segít a gen3-kal való kapcsolatod ellenállni a különböző divatoknak és ideológiáknak, amit a világ felkínál számodra?

Sikerül igazi kapcsolatokat építened és a pozitívumot adni mások számára?

A gen3 találkozókon kívül mennyire osztod meg az életedet a csapatodba tartozókkal?