csengőMILYEN VOLT A SULI? – szinte mindennap hallod ezt a kérdést. De tényleg, milyen volt? Tudtál-e szeretettel fordulni a többiek felé? Ha néha elfelejted, most van egy új segítség az Aranyszabály megélésére az iskolában. Íme:

ISKOLA: Padok, feladatok, osztálytársak, napló, tanárok, jegyek, feleltetések, vizsgák, szünetek, könyvek, csengő, barátok, érdekes és kevésbé érdekes tantárgyak… Nektek mi jut eszetekbe erről a szóról: ”iskola”? Talán nem csak egy szó: ezer helyzet, pillanatok, kapcsolatok… ez egy világ. A mi világunk. Minden nap több órát töltünk ott. Az idén arra akarjuk edzeni magunkat, hogy egyre jobban éljük Isten akaratát és Igéjét. Mi lehetne ebben a segítségünkre? Hopp, megvan!

A CSENGŐŐ: Ez az!!! Minden óra előtt és után a be- és kicsengetés hangja legyen meghívás a szentté válásra!! Emlékeztessen minket Isten akaratára! Arra, hogy az iskolai környezetben folytonosan újra kezdve még nagyobb lendülettel mondjunk Igent az Ő akaratára. Ha így teszünk, túl az osztályok, iskolák, városok és nemzetek határain, egyre inkább egyek leszünk.

Írjátok meg a tapasztalataitokat!