Igazán jó látni a teens4unity táborra vonatkozó hozzászólásokat a facebookon, és a kérdéssorra kapott válaszokat is. De nem csak ilyen formában mondtátok el, hogy mit jelentett nektek a tábor. Egy lelkes kis csapat összegyűjtött pár tapasztalatot, a vonaton hazafelé. Ezeket szeretnénk megosztani veletek, a részletes beszámolók között. Íme néhány a tapasztalataitokból:

„Az egyik délután kisebb csoportokban lehetőségünk volt arra, hogy a közöttünk megélt kapcsolatokat kinyissuk a falu felé is. Különféle munkák közül választhattunk. Volt szemétszedés, báránylegeltetés, rönkpakolás, szederszedés, gyomlálás, beszélgetés idős emberekkel…

A munkák során nekem nagyon tetszett, hogy kedvesen fogadtak minket. Adél néni sok mindenen ment keresztül, mégsem hagyta el a hitét és kitartott Isten mellett. Egyedül nevelte fel a gyerekeit. Nem voltak gazdagok, mégis amit kapott pénzt, azt is Afrikába küldte, mert szerinte nekik nagyobb szükségük volt rá, mint neki. Nekem ez nagy pluszt adott, mert láttam, hogy vannak, akiknek pedig sokkal nagyobb problémáik vannak, mint a saját problémáink, amik sokszor a legnagyobbnak tűnnek számunkra.

Jó lesett, hogy az egész társaság nyitott volt velem és elfogattak olyannak, amilyen vagyok, és szeretettel fordultak felém.”

Fanni

 

„Egyik este filmet néztünk, a „Tigris a hóban” címűt. Elég humoros volt a film, de sokat is lehetett tanulni belőle. A filmből megláttuk, hogy az ember mennyire kitartó lehet. Ez fontos volt számomra, mert szerintem ez a film megtanít bennünket arra, hogy ha nem is annyira, mint a főszereplő, de kitartsunk egymás és Isten mellett.

Fontos volt nekem az is, hogy tudtam segíteni a többi résztvevőn.”

Bea

 

„Kicsit fáradt voltam, de nagyon felvidított látni, hogy mennyire lelkes az ifjúság. Rengeteg előadás volt, amelyek színnel (boldogság, élet, öröm) töltötték be az egész esténket. Az utolsó színes estről viszek haza nagyon sok emléket a szívemben.”

Vince

 

„Nekem a faladatok tetszettek és az akadályok, és az, ahogyan elmagyarázták. Az éjszakai túrán pedig próbára tehettük a bátorságunkat. Minden nagyon jó volt.”

Gabi

 

„Nagyon jó volt a tábor szervezése és ellátása, a programok is nagyon jól voltak megszervezve. Szerintem a legjobb az akadálypálya volt, mert viccesek voltak a feladatok. Sok új barátot szereztem. Következő táborba is jövök.”

Marci

 

„A tavalyi táborunkban az első este nagy vihar volt, ezért elment az áram. A programunkat kis csoportokban játékokkal folytattuk. Ezt felidézve idén már szervezett programként szerepelt táborunkban az „Áramszünet”. Fő célunk a kapcsolatépítés volt, ezért ehhez segítőjátékokat választottunk. Külön féle játékok voltak, ahol ki tudtuk használni mind a színészi, mind a sportbeli, mind a logikai képességeinket, és persze éjszakai látásunkat is.”

Betti

 

„Engem a családi téma fogott meg legjobban, mert Zoli és Ildima nagyon őszintén beszéltek a családban lévő problémákról és veszekedésekről, és arról, hogyan oldják meg ezeket a helyzeteket. Nagyon sok tippet kaptunk arra, hogyan tudunk a családi életben változtatni.”

Máté